Gå utenom, sa Rolleiv Lind(H)

Av Jens Ingvald Olsen, gruppeleder for Rødt i Tromsø kommune og fylkestinget.

I debatten om samferdselspolitikken i Troms, og ikke minst kollektivanbudene for bybussene i Tromsø og for hurtigbåtruta Tromsø-Harstad, har gruppeleder for Høyre i Tromsø, Rolleiv Lind tatt til ordet for at de ansvarlige må stilles til ansvar. Det høres jo fornuftig ut. Men i realiteten gjør Rolleiv Lind som Bøygen, går utenom. Det som har skjedd innafor kollektivtransporten i Troms de siste årene er et av kjerneproblemene i samfunnsstyringa, og der Lind og hans parti Høyre notorisk har gått inn for en feilslått politikk. De er nå i ferd med å omdanne hele Tromsø kommune samme retning som vi har sett i kollektivtransporten. Det var nettopp Rolleiv Lind som ga byrådet fullmakt til å sette alt av velferdsoppgaver (inntil 75 mill pr år pr anbud) i Tromsø kommune på anbud. Velferdsoppgavene skal gjøres om fra forvaltning, der best mulig tjenester er målet, til business, der størst mulig fortjeneste er målet. Det vil si at innbyggerne, brukerne, pasientene blir midler for å tjene penger i stedet for at de skal få best mulig tjenestetilbud.

I mandagens Tromsøaviser der Lind svarer på innlegg fra Vidar Eng, skriver han blant annet: «Det er lett å innse at begge sakene (buss og hurtigbåtene, min anm.) nå fremstår som problemsaker og nå i ettertid for alle politiske partier hvilket snarest må løses. For utenforstående er dette forhold som man ikke kan skjønne og stiller seg hoderystende til.»

Rolleiv Lind er ingen novise i tromspolitikken. Han vet godt hvordan Rødt (og SV) har slåss mot Høyres anbuds- og privatiseringspolitikk i Troms og Tromsø. Han er, og har vært, sentral Høyre-politiker i en årrekke. Det er derfor svært feigt av Rolleiv Lind å plassere seg sjøl utafor poltikken, og i stedet plassere seg i posisjonen som bankmann. Fra denne posisjonen frikopler han seg for ansvaret for virkninga av sin egen politikk, som er en vesentlig årsak til misærene.

Jeg utfordret han i avisa iTromsø 12. feb i innlegget «Høyres privatiseringsprosjekt». Lind svarte aldri på denne utfordringa. Nettopp dette innlegget var derfor utgangspunkt for Vidar Engs etterlysning av svar fra Lind. Rolleiv Lind er fortsatt overhodet ikke er villig til å si noe om Høyres ansvar i de sentrale posisjonene de har i fylkesrådet og Troms fylkestrafikk, samt i Tromsø kommune. Når han i stedet plasserer ansvaret på alle partiene, er det en solid dokumentasjon på hvem som egentlig løper fra ansvaret.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s