Varig stans på Johan Castberg

Pressemelding fra Troms Rødt

CO2-alarm over Svalbard.
Rødt krever full stopp på “Johan Castberg”.

I dag melder Norsk Institutt for Luftforskning (NILU) at det for første gang er målt over 400 ppm CO2 i atmosfæren over Svalbard i over 5 måneder på rad. Det er dermed svært stor sjanse for at 2gradersmålet for global oppvarming overskrides.
Stortingskandiat for Troms Rødt, Jens Ingvald Olsen krever at regjeringa ikke gir etter for oljeselskapenes press for at den foreslåtte skatteskjerpelsen for oljeinvesteringer skal trekkes.
– Jeg ser det som svært positivt at Statoil idag melder at de utsetter beslutning om utbygging av oljefeltet Johan Castberg i Barentshavet, sier jens Ingvald Olsen. – Samtidig mener jeg at oljeskatten må skjerpes ytterligere,  dersom CO2-trusselen skal tas på alvor, hvis investeringene i ny oljeproduksjon reduseres tilstrekkelig.
– Det er svært viktig at regjeringa ikke gir etter for presset fra oljeselskapene og deres lobbyister om å fjerne den lille skatteskjerpelsen i petroleumsskatteloven.
– Stortingskandidat Jens Ingvald Olsen, Troms Rødt sier det ikke minst er nødvendig at SV og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell setter foten markant ned, og tydelig avviser at regjeringa vil gå tilbake på den foreslåtte skatteskjerpelsen.

For ytterligere kommentarer:
Jens Ingvald Olsen, tlf 95089042

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s